Direct advies?

0800-777 7779

Hoeveel hypotheek kan ik maximaal dragen?

Als u van plan bent een huis te kopen, zult u zich waarschijnlijk eerst afvragen hoeveel u kunt lenen. Maar om te voorkomen dat u later in de problemen komt, kunt u zich wellicht beter afvragen hoeveel u elke maand kunt en wilt uitgeven aan uw huis. Op die manier houdt u controle over uw uitgaven en houdt u nog voldoende geld over voor overige zaken. U wilt tenslotte niet al uw geld uitgeven aan uw woning? In de rekenmodule wordt dit voor u inzichtelijk.

Maximale draagkracht hypotheek

> Terug naar de selectie van beschikbare rekenmodules

Extra informatie

Een mooi huis voor uzelf hebben is natuurlijk fantastisch, maar dat hoeft niet te betekenen dat u nooit meer op vakantie kunt, of dat u bepaalde dingen moet laten omdat u ze door uw hoge hypotheeklasten niet meer kunt bekostigen. De meeste hypotheekwebsites bieden u de mogelijkheid om uw maximale hypotheek te berekenen, maar in feite wordt u daar niet veel wijzer van. Het is verstandiger om eerst inzicht te krijgen in uw maandelijkse lasten, en dan verder te kijken. U berekent eerst welk netto bedrag u maandelijks aan uw huis kunt en wilt uitgeven. Op basis hiervan kunt u vervolgens naar huizen gaan kijken.

Op deze website kunt u direct inzicht krijgen in uw maandelijkse hypotheeklasten. U vult een aantal gegevens in, waarna u een overzicht krijgt van uw maximale hypotheek in diverse situaties. Houdt u bij het invullen rekening met onderstaande factoren:

  • Hoe meer eigen geld u in het huis steekt, hoe lager uw maandelijkse lasten
  • Denk aan uitgaven waar u ongetwijfeld mee te maken krijgt, zoals de inrichting van het huis en een eventuele verbouwing
  • Uw bruto jaarinkomen en dat van uw partner, dit inclusief vakantiegeld en overige vastgestelde extra’s.
  • Een boven- en ondergrens voor de gewenste maandlasten op de hypotheek.

Uw situatie

Niet zeker of de rekenmodule aan de linkerkant de meest geschikte voor u is? Selecteer aan de hand van uw situatie de juiste rekenmodule!