Direct advies?

0800-777 7779

Maandlasten hypotheek berekenen

Wanneer u een hypotheek afsluit, ontkomt u niet aan de bijbehorende maandelijkse lasten. Bij twee dezelfde woningen kunnen de maandlasten behoorlijk verschillen. De hoogte van de maandlasten wordt namelijk niet alleen bepaald door de waarde van de woning, maar ook door uw inkomen en het soort hypotheek dat u heeft afgesloten. Op deze website kunt u door een aantal gegevens in te voeren, heel makkelijk berekenen wat uw maximale hypotheek is. U krijgt daarbij ook inzicht in zowel de bruto als de netto maandlasten die bij deze hypotheek horen. Kiest u voor een speciaal spaarplan, een overlijdensdekking of sluit u een hypotheek met NHG af? U ziet meteen wat voor invloed deze factoren hebben op uw maandelijkse lasten.

Maandlasten hypotheek berekenen

> Terug naar de selectie van beschikbare rekenmodules

Extra informatie

Over het algemeen geldt dat hoe hoger de rente is, hoe hoger uw maandlasten zijn. Maar er zijn nog meer factoren die de hoogte van uw maandelijkse hypotheekaflossing bepalen. Daaronder vallen onder andere de aanschafprijs van uw woningen, of u aanvullende verzekeringen afsluit, wat uw inkomen is en of u eigen geld gebruikt om een deel van de hypotheek af te lossen.

Zoals u ziet moeten er belangrijke keuzes worden gemaakt bij het afsluiten van uw hypotheek. Een hypotheek heeft een grote invloed op uw leven. Een hypotheek die niet bij uw persoonlijke situatie past, kan u veel geld kosten. Het is daarom van belang dat u zich vooraf goed laat adviseren. Het inschakelen van een hypotheekadviseur kan u uiteindelijk veel geld en stress besparen.

Uw situatie

Niet zeker of de rekenmodule aan de linkerkant de meest geschikte voor u is? Selecteer aan de hand van uw situatie de juiste rekenmodule!