Direct advies?

0800-777 7779

Oversluiten hypotheek

Het kan zijn dat u jaren geleden een hypotheek heeft afgesloten, waar u eigenlijk niet zo blij mee bent. Wellicht zijn uw maandlasten toch te hoog. In zo’n geval kan het geen kwaad eens te kijken of het voor u voordeliger is om uw hypotheek over te sluiten. Via de rekenmodule kunt u snel en eenvoudig berekenen of u een goedkopere hypotheek kunt afsluiten.

Oversluiten hypotheek berekenen

> Terug naar de selectie van beschikbare rekenmodules

Extra informatie

Als uw hoge maandlasten u teveel stress bezorgen, of wanneer het verlengingsvoorstel van uw huidige hypotheekverstrekker tegen blijkt te vallen, dan is het zeker de moeite waard om uit te zoeken of het niet slimmer is uw hypotheek over te sluiten. Wanneer u overstapt naar een andere hypotheekverstrekker, krijgt u te maken met zogeheten oversluitkosten. Laat u hierdoor echter niet afschrikken: u kunt, ondanks de extra kosten, toch een stuk voordeliger uit zijn met een andere hypotheek.

Een hypotheek oversluiten betekent dat u weer langs uw notaris moet om een nieuwe hypotheekakte af te sluiten. Ook moet uw huis opnieuw worden getaxeerd en moet uw inkomen aansluiten op het hypotheekbedrag. Daarnaast heeft u nog de kosten van uw hypotheekadvies. Dit hypotheekadvies is cruciaal: het goed bekijken van uw hypotheek, evenals gerelateerde zaken, kunnen ervoor zorgen dat u ondanks bovengenoemde kosten toch op lagere maandlasten uitkomt. Laat uw gegevens achter en vraag nu een hypotheekadvies aan en bekijk wat u kunt besparen op uw hypotheek.

Uw situatie

Niet zeker of de rekenmodule aan de linkerkant de meest geschikte voor u is? Selecteer aan de hand van uw situatie de juiste rekenmodule!