Direct advies?

0800-777 7779

NHG standaard berekenen

Hypotheken worden steeds vaker afgesloten onder de zogeheten NHG (Nationale Hypotheek Garantie) voorwaarden. Dat is ook niet zo vreemd, want NHG biedt zowel voor u als koper als voor uw hypotheekverstrekker veel voordelen. Via de rekenmodule kunt u snel berekenen of u in aanmerking komt voor NHG.

NHG standaard berekenen

> Terug naar de selectie van beschikbare rekenmodules

Hypotheek met NHG berekenen

Omdat het momenteel niet gemakkelijk is op de arbeidsmarkt, en de huizen gemiddeld steeds minder waard worden, wordt het voor alle partijen steeds belangrijker dat zij garantie en zekerheid hebben. Dat is waar NHG iets voor u kan betekenen.

Wanneer u werkloos of arbeidsongeschikt raakt of wanneer u gaat scheiden, kan dit voor u dusdanig problemen opleveren dat u uw woning zou moeten verkopen. Dit kunt u voorkomen door een hypotheek met NHG af te sluiten. De stichting die achter NGH zit, staat voor u garant wanneer u zelf niet meer de maandelijkse lasten van uw hypotheek kunt bekostigen. En dat is wel een veilig gevoel.

U moet er wel rekening mee houden dat wanneer u oversluit naar een hypotheek met NHG, u eenmalig 0,55% van de hypotheeksom moet betalen. U mag dit bedrag echter wel als aftrekpost meenemen in uw belastingaangifte. Wij raden u aan om u vooraf te laten adviseren over wat uw mogelijkheden zijn. Zo voorkomt u dat u voor vervelende verassingen komt te staan.

Uw situatie

Niet zeker of de rekenmodule aan de linkerkant de meest geschikte voor u is? Selecteer aan de hand van uw situatie de juiste rekenmodule!