Direct advies?

0800-777 7779

Huren of kopen

Als u uw woning huurt, zal de gedachte van een huis kopen vast al vaak door uw hoofd hebben gespookt. Tenslotte gaat de huur elk jaar weer omhoog. Een huis huren is duur, en de prijzen van koopwoningen gaan nu omlaag. Voor een huurhuis betaalt u voor zolang u er woont. Als u een huis koopt, dan is het huis van u en hoeft u na aflossing van de hypotheek niet meer te betalen. Het kan in elk geval geen kwaad om te kijken wat de mogelijkheden zijn, de rekenmodule helpt u hierbij!

Van huren naar kopen berekenen

> Terug naar de selectie van beschikbare rekenmodules

Extra informatie: huren of kopen?

Vaak is het zo dat u voor het bedrag waarvoor u huurt, ook wel kunt kopen. Dit is echter niet altijd het geval. Of u een huis kunt kopen is onder andere afhankelijk van uw inkomen. U moet zich ook afvragen of u een huis wilt kopen voor hetzelfde bedrag als waar u nu voor huurt, of dat u graag een passende woning wilt voor het maximaal toelaatbare bedrag dat u kunt missen?

Met behulp van deze website kunt u antwoord krijgen op al deze vragen. U krijgt inzicht in een mogelijke hypotheek die u kunt krijgen ten opzichte van de huur die u nu betaalt. Ook weet u wat uw maximale hypotheek is bij een bestaande woning en bij een nieuwbouwwoning, wanneer slechts uw inkomen in acht wordt genomen. Zo kunt u een weloverwogen beslissing nemen. Wij raden u echter wel aan een hypotheekadviseur onder de arm te nemen, welke u van een persoonlijk hypotheek advies kan voorzien.

Uw situatie

Niet zeker of de rekenmodule aan de linkerkant de meest geschikte voor u is? Selecteer aan de hand van uw situatie de juiste rekenmodule!