Direct advies?

0800-777 7779

Type hypotheek

Een koopwoning heeft een aantal voordelen ten opzichte van een huurwoning. Bij een koopwoning bent u eigenaar van het huis. U kunt in uw woning investeren en de waarde laten oplopen. Ook kunt u verbouwen als u daar behoefte aan heeft. Een eigen woning moet een onderdeel zijn van uw toekomst, maar geen last worden!

Wanneer u gaat nadenken over het soort hypotheek dat u wilt nemen, moet u niet alleen kijken naar uw huidige situatie. U moet ook aan de toekomst denken. Als u nu een verkeerde hypotheek kiest, kan dit nadelige gevolgen hebben voor de toekomst. U kunt hier onderstaande rekenmodule toepassen en inzicht krijgen in wat het beste bij uw situatie past.

Type hypotheek berekenen

> Terug naar de selectie van beschikbare rekenmodules

Extra informatie

De maandelijkse lasten van uw hypotheek moeten niet alleen in balans zijn met uw huidige inkomen, maar ook met uw wensen en behoeftes voor de toekomst. U kunt natuurlijk de toekomst niet voorspellen, en wij ook niet. Maar u kunt er wel op voorbereid zijn. Vraagt u uzelf eens af wat er gebeurd als u of uw partner tijdens de looptijd van uw hypotheek plotseling komt te overlijden. Of wat als u ziek wordt en niet meer kunt werken? Of misschien verwacht u een financiƫle meevaller en wilt u weten of u extra kunt aflossen. Dit zijn slechts enkele vragen waar u over moet nadenken bij de keuze van uw hypotheekvorm.

Uw situatie

Niet zeker of de rekenmodule aan de linkerkant de meest geschikte voor u is? Selecteer aan de hand van uw situatie de juiste rekenmodule!